Hyvä tietää: esim. matkatavarat, lemmikit, pyörät jne...

Mitä voit kuljettaa autoissamme ja miten?

MATKATAVARAT:

Yhdet sukset, golf-varusteet tai lumilauta matkustajaa kohden kuljetetaan maksutta tavanomaisena matkatavara. Maksutta asiakkaalla on oikeus kuljettaa enintään kaksi laukkua tai vastaavaa määrä tavanomaista matkatavaraa.

Matkalaukun ensisijainen tehtävä on suojata sisältöä vahingoittumiselta ja matkatavaroiden käsittely esimerkiksi autonvaihdon yhteydessä on mekaanista käsittelyä joka aiheuttaa normaalia kulumista. Tämän vuoksi Väinö Paunu Oy ei vastaa matkalaukulle tapahtuneista pienistä vahingoista, joita ovat esimerkiksi naarmut, kolhut, likaantumiset, ulkoisten osien (pyörät, kahvat, lukot, vetoketjut, matkalaukkuhihnat) vauriot.

LEMMIKIT:

Lähiliikenteessä noudatetaan Tampereen seudun joukkoliikenteen ohjeita lemmikkien kuljettamisesta. Lemmikeistä ei peritä maksua. 

Vakio- ja pikavuoroliikenteessä kuljetuskassissa, -laatikossa tms. olevat pieneläimet matkustavat maksutta, muista peritään matkan pituudesta riippumatta alin kertamaksu. Vakiovuoroissa tämä maksu on 1.1.2016 lukien 3,30 euroa ja pikavuoroissa 6,60 euroa. Paikkavarausta ei voi tehdä lemmikin kanssa matkustettaessa.

Eläimiä ei kuljeteta ilman mukana seuraavaa matkustajaa. Lemmikkieläinten kuljettaminen on aina kuljettajan harkinnassa. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta autoon lemmikkieläintä esimerkiksi jos auto on kovin täynnä, siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista. Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka tai tarvittaessa jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta autoon. Kanssamatkustajat eivät voi kuitenkaan estää opas- tai avustajakoiran nousemista autoon. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa penkille eikä niitä saa pitää irrallaan. Lemmikkieläimet sijoitetaan bussiin siten, että niistä mahdollisesti aiheutuva haitta minimoituu. 

PYÖRÄT:

Polkupyöriä kuljetetaan kulloisenkin tilakapasiteetin rajoissa. Niistä peritään alin kertamaksu. Vakiovuoroissa tämä maksu on 1.1.2016 lukien 3,30 euroa ja pikavuoroissa 6,60 euroa. Tilakapasiteettia voit tiedustella esim. vaihteestamme 0207-649400 tai sähköpostilla osoiteesta matkapalvelu@paunu.fi. Tiedustelu on tehtävä viimeistään 24h ennen vuoron lähtöä. Taittopyörän katsomme matkatavaraksi (=matkalaukuksi) joten sen voi ottaa mukaan ilman lisämaksua.